زمان مطالعه: 2 دقیقه

نمایندگی زیمنس ایران و پیکر بندی S7-1500 زیمنس

نمایندگی زیمنس و شروع فصل جدید با عنوان پیکربندی S7-1500 زیمنس در نرم افزار TIA را آغاز می نماییم. اصول پیکربندی و تنظیمات PLC S7-1500  مشابه به PLC S7-1200 بوده ولی از نظر چیدمان ماژول ها بر روی رک و برخی قواعد دیگر مانند استفاده از منبع تغذیه، دارای تفاوت هایی نیز می باشد. در این فصل، به بررسی پیکربندی PLC S7-1500 در نرم افزار TIA و نکات مرتبط با آن می پردازیم. برخی از موارد که مشابه پیکربندی S7-1200 است، به طور خلاصه تر و برخی از مطالب که متفاوت است، به صورت کامل تر مورد بررسی قرار داده می شود.

 

پیکر بندی S7-1500 زیمنس : ایجاد یک پروژه جدید و انتخاب سخت افزار

اولین قدم به منظور برنامه ریزی PLC S7-1500 در محیط TIA، ایجاد یک پروژه جدید و انتخاب مدل CPU مورد نظر است. برای این منظور، در محبط نرم افزار TIA در بخش Project View با کلیک بر روی گزینه Add new device وارد بخش Controllers شده و سپس در بخش S7-1500 وارد پوشه CPU 1511-11PN شده و کد فنی مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی آن دابل کلیک نمایید.

 

در این صورت، محیط پیکربندی سخت افزار (Device Configuration) نمایش داده می شود. اگر به هر دلیلی محیط پیکربندی نمایش داده نشود، و یا اگر کاربر از این محیط خارج شود، با دابل کلیک بر روی گزینه Device Configuration موجود در ساختار درختی پروژه نیز می توان وارد محیط آن شد.

 

قواعد پیکر بندی S7-1500 زیمنس

در S7-1500 پیکربندی دارای قواعدی می باشد. از جمله قواعد پیکر بندی S7-1500 زیمنس می توان به موارد زیر اشاره نمود;

  • رک در S7-1500 از نظر نرم افزاری دارای ۳۲ اسلات است که اسلات ها با شماره های ۰-۳۱ شماره گذاری شده است.
  • اسلات شماره ۱۰۰ که محل قرارگیری منبع تغذیه از نوع (PM (Power Module است، در محیط پیکربندی در نرم افزار TIA نشان داده نمی شود. دلیل این موضوع آن است که PM از طریق رک، ارتباطی با CPU نداشته و استفاده از PM مدل زیمنس در S7-1500 اختیاری است. به جای استفاده از PM مخصوص S7-1500 می توان از هر نوع منبع تغذیه دیگر نیز استفاده نمود،به شرطی که اولا ولتاژ خروجی منبع تغذیه برابر ۲۴V DC بوده و ثانیا از نظر جریان دهی قادر به تامین جریان مورد نیاز CPU و سایر ماژول های PLC باشد.
  • اسلات شماره ۰ مربوط به منبع تغذیه از نوع (PS (Power Supply است. وظیفه PS تامین تغذیه باس ارتباطی بین CPU و ماژول ها است.
  • مطابق اطلاعات درج شده در کاتالوگ CPU، بدون استفاده از PS نیز CPU قادر است تغذیه باس ارتباطی را برای تعداد مشخصی ماژول تامین نماید. تعداد این ماژول ها با توجه به اطلاعات درج شده در کاتالوگ CPU قابل محاسبه است.
  • از طریق مشخصات CPU در نرم افزار TIA نیز می توان از ظرفیت باقیمانده تغذیه باس، اطلاع حاصل نمود.
  • در صورتی که به دلیل افزایش تعداد ماژول ها لازم باشد از PS استفاده شود، می توان PS جدید را در بین ماژول ها در اسلات مورد نظر در رک قرار داد.
  • ماژول های مختلف I/O، شبکه و … را می توان در اسلات های ۲ الی ۳۱ قرار داد.
  • در صورت نیاز به استفاده از ماژول های بیشتر می توان از ارتباط پروفی نت و پروفی باس استفاده نمود.
  • قرار دادن ماژول ها در روی رک (در محیط نرم افزار) با Drag and Drop قابل انجام است.

 

 

نویسنده : جناب آقای مهندس احمد فرجی

انتشارات : قدیس

برای مطالعه کامل، کتاب آموزش نرم افزار TIA را از انتشارات قدیس تهیه فرمایید.