زمان مطالعه: 4 دقیقه

نمایندگی زیمنس ایران

CPU S71200 زیمنس را می توانید در نمایندگی زیمنس ایران به صورت اورجینال تهیه کنید. زیمنس ایران در قسمت هشتم از آموزش نرم افزار TIA در مورد مبحث ماژول های PLC S71200 زیمنس به صورت اجمالی پرداخته است. در قسمت نهم CPU S71200 زیمنس را مورد بررسی قرار داده است. با نمایندگی زیمنس تهران همراه باشید.

 

بررسی CPU S71200 زیمنس :

ماژول CPU در S7-1200 دارای نمای ظاهری به صورت نشان داده شده در شکل زیر می باشد.

 

https://xn--xgbc7ce28d.com/wp-content/uploads/2019/05/نمایندگی-زیمنس-ایران-CPU-PLC-S71200-siemens.jpg

 

همانطور که در تصویر نشان داده شد، CPUهای S7-1200 دارای ساختاری به صورت کامپکت می‌باشند. در این ساختار، ماژول CPU علاوه بر اینکه وظیفه پردازش برنامه را بر عهده دارد، دارای تعدادی ترمینال ورودی و خروجی نیز می‌باشد. با استفاده از این ترمینال ها، می توان تعداد محدودی سیگنال ورودی دریافتی از سنسورها و کلیدها را به CPU داده و تعداد محدودی خروجی از آن دریافت نمود. نوع و تعداد ترمینال های ورودی، خروجی بستگی به مدل CPU داشته و بسیار متنوع است.

 

آشنایی با مدل های مختلف CPU S71200 :

CPUهای S7-1200 دارای مدل های مختلفی می باشند که در آنها علاوه بر مشخصات فنی CPU نظیر سرعت پردازش، ظرفیت حافظه و مواردی از این دست، تنوع کارت های I/O و نیز نوع سیگنال تغذیه CPU متفاوت است.

 

 

  • AC/DC/Rly: یعنی اینکه تغذیه CPU به صورت سیگنال ۱۲۰/۲۴۰V AC بوده و سیگنال دریافتی توسط ترمینال های دیجیتال ورودی (DI) روی CPU برابر ۲۴V DC است. همچنین، نوع خروجی‌های دیجیتال (DQ) روی CPU به صورت رله ای می باشد. در حالت رله ای، هر سیگنالی که به عنوان تغذیه خروجی ها به ترمینال مشخصی که برای این منظور در نظر گرفته شده اعمال شود، از طریق خروجی ها نیز قابل دریافت است. مثلاً اگر سیگنال ۲۲۰V AC به عنوان تغذیه خروجی ها تعیین شود، می توان از هر یک از ترمینال های خروجی روی CPU، سیگنال خروجی ۲۲۰V AC را دریافت نمود. به شکل ۵-۳ توجه فرمایید.

 

  • DC/DC/DC: یعنی اینکه سیگنال تغذیه CPU به صورت ۲۴V DC بوده و سیگنال دریافتی توسط ترمینال های دیجیتال ورودی روی CPU نیز برابر ۲۴V DC است. همچنین، سیگنال خروجی از ترمینال های دیجیتال خروجی روی CPU برابر ۲۴V DC می باشد. لازم به ذکر است که تغذیه CPU باید با استفاده از یک منبع تغذیه مناسب برقرار شود.

 

  • DC/DC/Rly: مانند حالت قبل است، با این تفاوت که نوع خروجی های دیجیتال همراه CPU، به صورت رله ای است.

 

 

 

 

  • با توجه به مدل CPU، تغذیه آن به صورت AC است که به ترمینال های L1 و N متصل می شود.

 

  • خروجی ترمینال های L+ و M که در شکل فوق با شماره ۱ مشخص شده است، سیگنال ۲۴V DC است که از آن می توان برای تغذیه سنسورها و سایر بخش های PLC که نیاز به سیگنال ۲۴V DC دارند، استفاده نمود. البته این تغذیه دارای محدودیت جریان ۳۵۰mA در این مدل CPU می باشد. برای برقراری تغذیه کارت های I/O با مجموع جریان مصرفی بالاتر از ۳۵۰mA لازم است که از یک منبع تغذیه مستقل از CPU استفاده نمود. این موضوع در بخش ۵-۵ مورد بررسی قرار گرفته است.

 

  • برای تغذیه سنسورها یا کلیدهای ورودی به کارت، می توان از تغذیه L+ و M تولیدی CPU (آیتم شماره ۱ در شکل) استفاده نموده و یا از یک تغذیه خارجی (آیتم شماره ۲ در شکل) استفاده نمود. اگر کاربر بخواهد از تغذیه تولیدی CPU استفاده نماید، لازم است که از ترمینال L+ به ورودی سنسورها یا کلیدها داده و برگشت آن را به ترمینال های DI متصل نماید. در این شرایط، لازم است که از ترمینال M به ترمینال IM یک اتصال برقرار نمود.

 

  • اگر کاربر بخواهد از تغذیه خارجی برای تغذیه سنسورها و کلیدها استفاده نماید، لازم است که مطابق آیتم ۲ در شکل فوق عمل نماید.

 

  • در این CPU، تعداد ۲ ورودی آنالوگ پشتیبانی می شود. بخش X11 در شکل فوق، مربوط به اتصال سیگنال سنسورهای مرتبط با این ورودی های آنالوگ است. در اینجا، سه ترمینال قرار داده شده است. ترمینال ۲M، ترمینال مشترک بین دو سنسور ورودی آنالوگ محسوب شده و لازم است که سیم منفی خروجی هر سنسور به آن اتصال شود. همچنین، ترمینال های ۰ و ۱ موجود در این بخش، به منظور اتصال سیم مثبت خروجی هر یک از سنسورها (حداکثر ۲ سنسور) در نظر گرفته شده است. با این روش، می توان ۲ سنسور مستقل را به این کارت متصل نمود.

 

  • در بخش X12، ترمینال های خروجی دیجیتال از نوع رله ای قرار گرفته اند. این CPU دارای ۴ خروجی دیجیتال از نوع رله ای است. در این بخش، ترمینال IL برای اتصال سیگنال تغذیه خروجی‌ها است. بدیهی است هر سیگنالی که به آن متصل شود (اعم از DC یا AC)، به مصرف کننده های متصل به خروجی ها، ارسال می شود.

 

  • هر مصرف کننده دیجیتال دارای دو سیم اتصال است که سر مثبت آنها به ترمینال های ۰ الی ۳ در بخش X12 متصل شده و سر منفی آنها به منبع تغذیه متصل می شود.

 

 آشنایی با توانمندی CPUهای S7-1200

برخی از این خصوصیات مهم در جدول زیر ارائه شده است.

 

 

مقایسه مشخصات فنی CPUهای S7-1200

در جدول زیر برخی از مشخصات فنی CPUهای مختلف S7-1200 ارائه شده است. با استفاده از این جدول می توان توانمندی های این CPUها را نسبت به یکدیگر مقایسه نمود.

 

 

 

نویسنده : احمد فرجی

انتشارات : قدیس

برای مطالعه کامل، کتاب آموزش نرم افزار TIA را از انتشارات قدیس تهیه فرمایید.