زمان مطالعه: 3 دقیقه

معرفی نقشه برق صنعتی در زیمنس تهران

نقشه برق صنعتی در حوزه برق بسیار پر کاربرد و مهم هستند. کارشناسان با استفاده از اطلاعاتی که نقشه ها در اختیارشان می گذارند در طراحی مدارهای فرمان مورد استفاده قرار می گیرد. نقشه های برق صنعتی معمولا زمانی به کار می روند که هدف شما کنترل بر روی تمام تجهیزات برقی باشد. توجه داشته باشید که برخی از نقشه ها تنها به بررسی تجهیزات یا تعیین جایگاه قطعات می پردازند. در نتیجه برای بررسی و دسترسی بیشتر باید از ترکیب چند نقشه برق صنعتی استفاده نمایید.

۷ نوع نقشه های صنعتی در حوزه برق :

  1. نمودار رایزر (riser diagram)
  2. نقشه مونتاژ (assembly drawing)
  3. نقشه تک خطی (one line diagram)
  4. نقشه وایرینگ (wiring plan)
  5. نقشه حقیقی (right diagram)
  6. نقشه چیدمان (Layout)
  7. نقشه ترمینال (terminal drawing)

چک لیست روزانه تابلو برق


نمودار رایزر حاوی چه اطلاعاتی است؟

برای نمایش تجهیزات مختلفی نظیر تابلو برق می توانید از این نوع نقشه صنعتی استفاده نمایید. به عبارت دیگر این نقشه شامل مکان دقیق تابلوها می باشد که دسترسی را آسان تر می کنند. بیشترین استفاده نقشه های رایزر در ساختمان های مسکونی به چشم می خورد. علاوه بر این موارد نحوه متصل شدن هر یک از این تابلوهای برق نیز به طور دقیق در نمودار رایزر نشان داده می شود.

معرفی نقشه مونتاژ :

معرفی اتصالات و همچنین ورودی خروجی ها را می توانید از نقشه های صنعتی از نوع مونتاژ دریافت نمایید. علاوه بر اتصال های قطعات برقی، شماره های مربوط به هر ترمینال روی این نقشه قابل مشاهده است. نقشه های مونتاژ اطلاعاتی کاملی در مورد تجهیزات تابلو برق در اختیار شما نمی گذارد و زمانی که نیاز به بررسی کامل تجهیزات دارید، گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. ۴ نکته مهم نقشه مونتاژ :

  • امکان تعیین قطعه مربوط به هر ترمینال وجود ندارد و تمرکز روی ورودی/خروجی ها می باشد.
  • ابعاد یکسان در ترسیم نقشه مهم است و مقیاس قطعات باید یکسان باشد.
  • فاصله تجهیزات را نزدیک در نظر نگیرید.
  • در نظر گرفتن توضیحات نحوه نصب الزامی است.

نقشه های تک خطی شامل چه مواردی هستند؟

در نقشه های نوع تک خطی با نمودارهای فنی رو به رو هستید که خواندن آن نیاز به شناخت روش نقشه خوانی دارد. حجم این نقشه ها کم است و شماتیک ساده ای دارند. ولی به علت اینکه شامل اطلاعات زیادی می باشد به طور معمول در چند صفحه ترسیم می شوند. زمانی که هدف نمایش مدار قدرت، شبکه مربوط به توزیع جریان برق یا مواردی از این دست باشد، نقشه تک خطی بسیار مناسب خواهد بود.

شناخت نقشه های نقشه وایرینگ :

همانطور که از نامش آشکار است این نقشه ها شامل اطلاعات کابل کشی قطعات با حروف خاص می باشد. برای تحقیقات جزئی این نوع نقشه صنعتی را انتخاب کنید. هم چنین در این نقشه از تجهیزاتی رونمایی می شود که در ساختمان ها و دیگر مراکز به کار رفته است.

نقشه برق صنعتی حقیقی جزییاتتی را نمایش می دهد؟

کاربرد نقشه های حقیقی در مقایسه با نقشه های دیگر در حوزه برق صنعتی بیشتر است. نقشه های برق صنعتی به صورت دقیق و مهندسی شده  هستند و تمام اتصالات قطعه های برقی و نحوه انجام این کار را به نمایش می گذارد. شما با داشتن این نوع نقشه بر روی تمامی تجهیزات تسلط خواهید داشت.

نقشه چیدمان (Layout) را بشناسید!

چیدمان و جایگاه نقشه های صنعتی به طور کامل نشان داده شده است. این نقشه اطلاعاتی در مورد اتصالات و نحوه نصب به شما نمی دهد.

نقشه ترمینال چیست؟

نقشه های ترمینال علاوه بر اتصالات و شبکه های توزیع برق، اطلاعات ورودی خروجی های جریان را نمایش می دهد. کاربرد این نقشه ها بیشتر در اتصالات پمپی یا تاسیسات خاص الکتریکی خواهد بود.