زمان مطالعه: 3 دقیقه

نمایندگی زیمنس تهران و راهنمای انتخاب PLC

راهنمای انتخاب PLC به شما کمک می کند تا انتخاب صحیح تری با توجه به فاکتور های مهم و اساسی را داشته باشیم. انتخاب درست پی ال سی ها یا همان کنترلر ها می تواند در حدی مهم باشد که به یک چالش تبدیل شود. قبل از انتخاب و خرید پی ال سی از کارشناسان مربوطه مشورت های لازم را به عمل آورید یا دانش خود را در مورد PLC ها بالا ببرید. با زیمنس تهران، نمایندگی زیمنس همراه باشید.

 

راهنمای انتخاب PLC

 

گام اول : تعیین موقعیت PLC

برای انتخاب پی ال سی PLC باید بدانید که  لازم است از مرحله صفر نصب کنید یا اینکه در نظر دارید جایگزین کنید. اهمیت این موضوع زمانی آشکار می شود که لازم است اجزای جدید را با اجزای قدیمی سازگار انتخاب نمایید. اگر تحقیقات خود را در مورد سازگاری اجزا با یگدیگر را کامل نکنید در آینده ممکن است موجب پرداخت هزینه بیشتر و هدر رفتن زمان می شود.

 

گام دوم : شرایط محیطی PLC

عوامل محیطی که ممکن است بر PLC تاثیر بگذارند عبارتند از گرد و غبار، دما و … . در نتیجه شرایط محیطی را به گونه ای که پی ال سی PLC می تواند به خوبی عمل کند انتخاب و سازگار با آن محیط اقدام به خرید نمایید.

 

گام سوم : تعیین تعداد دستگاه های مجزا از PLC

تعداد و نوع دستگاه های مجزا با ورودی/ خروجی هایی که برای سیستم شما لازم خواهد بود ارتباط مستقیم دارد. پشتیبانی تعداد ورودی و خروجی PLC و همچنین پشتیبانی از انواع سیگنال ها را جز موارد مهم به شمار آورید.

 

گام چهارم : تعیین ولتاژ، جریان، دما و …

نیازتان به میزان ولتاژ مصرفی و … را از پیش تعیین نمایید. نوع دستگاه های را مشخص کنید تا ارتباط تعداد ورودی خروجی های سیستم با دستگاه های مجزا تعیین شود.

 

گام پنجم : برنامه نویسی PLC

باید مشخص کنید که برنامه نویسی نیاز شما را برطرف می کند یا دستورالعمل ها اکتفا می کند؟

زیرا PLC ها تمامی دستورالعمل های برنامه نویسی را پشتیبانی نمی کند. پی ال سی PLC را انتخاب نمایید که مطابق با هدف شما باشد. برای مثال اگر از تعداد زیادی از دستور العمل ها می خواهید استفاده نمایید باید مدلی را برگزینید که این قابلیت را دارا باشد. به عنوان مثال، برای انجام کنترل فرآیند حلقه بسته استفاده از قابلیت های PID داخلی بسیار آسان تر از استفاده از کد شخصی است. دستورالعمل های معمول مانند تایمرها، شمارنده ها و غیره در بیشتر کنترلر ها در دسترس هستند.

 

گام ششم : مشخص نمودن نوع CPU

میزان حافظه سیستم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. حافظه برنامه میزان حافظه مورد نیاز برای ذخیره توالی دستورالعمل های برنامه است که برای اجرای برنامه انتخاب شده اند. میزان نیازمندی فضای حافظه را مطابق با تعداد دستورالعمل ها، تعداد دستگاه ها، مدت زمان اسکن و … را انتخاب نمایید. اگر کاربرد شما نیازمند حفظ داده های بلند مدت باشد، مانند مقادیر اندازه گیری شده ابزار در طول یک دوره زمانی طولانی، اندازه جدول های داده مورد نیاز می تواند مدل CPU انتخابی را تعیین کند.

 

گام هفتم : محل قرار گیری ورودی / خروجی

ورودی و خروجی ها به دو صورت داخلی یا اصطلاحا محلی یا از راه دور نصب می شوند. برای نصب ورودی خروجی از راه دور باید زیر ساخت را فراهم نمایید. برای این منظور باید از PLC استفاده نمایید که ورودی و خروجی از راه دور را پشتیبانی نماید. سخت افزار ورودی/خروجی سریال و مبتنی بر اترنت دو گزینه معمول برای اکثر سیستم ها هستند. این ورودی/خروجی ممکن است به عنوان ورودی/خروجی توزیعی نامیده شود، و ممکن است به یک پروتکل خاص مانند Mod bus نیاز داشته باشد.

 

گام هشتم : ارتباطات

دانستن نیازهای ارتباطی سیستم شما به شما کمک می کند یک CPU که نیازمندی های ارتباطاتی شما و یا ماژول های ارتباطی اضافی را پشتیبانی می کند، انتخاب کنید. باید مشخص نمایید که می در نظر دارید با دستگا ه های دیگر، شبکه ها و … ازتباط خواهید داشت یا خیر.

 

گام نهم : تعیین مشخصه های خاص

برای هر پروژه ای باید تعیین کنید که ملاک شما در این پروژه کدام است؟

برای مثال در یک پروژه ای سرعت مهم است و در پروژه ای دیگر نیازمند یک فرآیند خاص  و … . این گام نیازمند بودن پروژه به ماژول های خاص را تعیین می کند.

 

پایان مقاله: راهنمای انتخاب PLC