زمان مطالعه: 3 دقیقه

انواع کلید های صنعتی

کلیدهای صنعتی برای کنترل وسایل الکتریکی یا به عبارت دیگر برای تغییر وضعیت مدار الکتریکی کاررد دارد. معمولاً کلیدهای صنعتی با توجه به شرایط محیطی متفاوت تولید و مورد استفاده قرار می گیرند به شکل های متفاوتی ساخته می شوند. مکانیزم کلیدهای صنعتی متفاوت است و در دسته ­های متفاوتی تولید می شوند.

 ۳ دسته بندی کلید های صنعتی:

  1. کلید ساده
  2. کلید مرکب
  3. کلید حفاظتی

معرفی کلید های ساده:

کلیدهای ساده صنعتی، برای تغییر حالت، احتیاج به انرژی مکانیکی دارند و این عمل به طور مستقیم روی خود کلید انجام می شود. در بازار کلید های یک پل، دو پل و سه پل و … تولید و روانه بازار شده است. تقسیم بندی کلیدهای صنعتی از نوع ساده از منظر دیگر به ۲ دسته لحظه ای و دائمی می باشد.

تفاوت کلید ساده لحظه ای و دائمی در چه مواردی است؟

 برای آنکه یک کلید به طور لحظه ای عمل کند، نیروی مکانیکی دائمی لازم نیست، مانند شستی زنگ. اما کلیدهای ساده دائمی، کلیدهایی هستند که برای تغییر حالت آن ها از وصل به قطع و یا بالعکس به یک نیروی دائمی نیاز است.

معایب کلیدهای ساده:

  • قطع و وصل به صورت دستی
  • سرعت عمل پایین
  • نیاز به انرژی زیاد جهت قطع و وصل
  • متصل بودن دائمی مصرف کننده به برق
  • خطرات جانی اپراتور
  • خرابی زیاد و به دنبال آن تعمیر مستمر

معرفی کلید های مرکب:

برای معرفی کلید های مرکب صنعتی بدین گونه شرح خواهیم داد که نیروی مکانیکی را جهت تغییر حالت از انرژی واسطه ای (مانند برق مغناطیس، حرارت، برودت، نور و …) دریافت می کنند.

انواع کلید های مرکب عبارتند از:

  1. بی متال
  2. کلید اتوماتیک
  3. کنتاکتور
  4. فتوسل
  5. ترانزیستور
  6. لیمیت سوئیچ ها
  7. و …

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور ها یک نوع کلید مغناطیسی محسوب می شود که از دو هسته به شکل U و E که یکی به صورت ثابت و دیگری به شکل متحرک است تشکیل شده اند. کنتاکتور زیمنس دستگاه‌های سوئیچینگ برای مدارهای کنترلی و کمکی هستند و برای کنترل، سیگنال‌دهی و قفل کردن دستگاه‌های سوئیچینگ و تابلو برق استفاده می‌شوند. کنتاکتورهای زیمنس برای عملیات AC یا DC طراحی شده اند. کنتاکتور زیمنس سری ۳RT در خانواده تجهیزات فشار ضعیف زیمنس SIRIUS قرار گرفته و این خانواده از محصولات زیمنس به صورت کلی تشکیل شده از تجهیزات سوئیچینگ از قبیل ( کلید حرارتی زیمنس، بیمتال زیمنس، تجهیزات شبکه مربوط به تجهیزات فشار ضعیف، کلید ها وشاستی ها زیمنس، چراغ های آلارم زیمنس، سافت استارتر زیمنس و منبع تغذیه زیمنس) می باشد. زیمنس تهران نمایندگی زیمنس در بخش اتوماسیون و الکتریکال زیمنس می باشد که می توانید برای ثبت سفارش کنتاکتور زیمنس باید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نگاهی به کلید اتوماتیک زیمنس :

کلید اتوماتیک زیمنس از بازه جریانی ۱۶ تا ۱۶۰۰ می تواند حفاظت را تامین کند و می توانند در سه حالت عملکردی وصل، قطع و تریپ کار کنند. کلید اتوماتیک زیمنس جزء محصولات حفاطتی فشار ضعیف زیمنس SENTRON بوده و این خانواده یعنی محصولات حفاظتی فشار ضعیف زیمنس SENTRON تشکیل شده است از تجهیزاتی مانند: کلید هوایی زیمنس ۳WL، واحد تشخیص آرک زیمنس ۵SV6، فیوز زیمنس، فیوز زیمنس ۳KF، رله حفاظت OVER VOLTAGE زیمنس ۵SD7، محافظ جان زیمنس ۵SV، کلید مینیاتوری زیمنس ۵SL، تجهیزات مانیتورینگ مربوط به تجهیزات فشار ضعیف ۳SEM، کلید گردان زیمنس ۳LD و تجهیزات اندازه گیری زیمنس ۷KT. کلیدهای اتوماتیک کمپکت زیمنس در چهار سری تولید می شوند:

  1. ۳VA1
  2. ۳VA2
  3. ۳VA5
  4. ۳VA6

توضیحات:

کلیدهای ۳VA1 و ۳VA2 طبق استاندارد IEC60947 و کلیدهای ۳VA5 و ۳VA6 براساس استاندارد UL489 طراحی و ساخته شده اند. در حال حاضر از بین چهار سری ذکر شده، امکان تهیه دو سری از این نوع کلید می باشد که در ادامه به بررسی این دو سری خواهیم پرداخت.مدل ۳VA1 در مدل های تک پل تا چهار پل ۱۶۰ آمپر و سه پل و چهار پل ۱۰۰ آمپر و ۲۵۰ آمپر موجود هستند. کلید اتوماتیک زیمنس از تجهیزات محافظت الکتریکی می باشد که به صورت عمومی مورد استفاده قرار می گیرد در حالتی که جریان بار از ظرفیت MCB بالاتر می روند. این کلیدها همچنین در هر کاربردی که تنظیمات تریپ قابل تنظیم مورد نیاز باشد که در کلیدهای Plug-in و یا MCB ها در دسترس نیستند.