زمان مطالعه: 4 دقیقه

نمایندگی زیمنس و شرح عملکرد المان های Bit Logic

در زبان LAD، گروه دستوری به نام Bit Logic در جهت پیاده سازی بخش های منطقی برنامه مورد استفاده قرار می گیرد. دستورات Bit Logic بر روی یک بیت از حافظه با آدرس های بیتی همانند I0.0، Q0.7 و … کار می کند. این دستورات مختص مقدار صفر یا یک منطقی به یک متغیر از نوع BOOL می باشد. در ادامه به شرح عملکرد المان های Bit Logic خواهیم پرداخت. نمایندگی زیمنس


مقاله پیشنهادی : دستورات LAD


 نکته! 

در این دستورات نمی توان از آدرس های بایتی، Word و دابل Word استفاده نمود.

BIT LOGIC

شرح عملکرد المان های Bit Logic

–  تیغه باز (Normally Open)  المان تیغه باز  : اگر متغیر اختصاص داده شده به این تیغه دارای مقدار یک منطقی شود، مقدار RLO بعد از آن، برابر یک منطقی می شود.

– تیغه بسته (Normally Close)  المان تیغه بسته  : اگر متغیر اختصاص داده شده به این تیغه دارای مقدار یک منطقی شود، مقدار RLO بعد از آن، برابر صفر منطقی می شود. عملکرد تیغه بسته، بر عکس تیغه باز است.

– المان NOT  المان NOT  : نتیجه RLO ایجاد شده در اثر لاجیک برنامه را معکوس می کند. یعنی اگر RLO دارای مقدار یک منطقی باشد، مقدار آن را به صفر منطقی، و اگر دارای مقدار صفر منطقی باشد، مقدار آن را به یک منطقی تغییر می دهد.

 – المان بویین  المان بویین  : نتیجه RLO ایجاد شده در اثر لاجیک برنامه را به یک متغیر (مثلا یک خروجی) اختصاص داده و در حقیقت عمل نوشتن در متغیر را انجام می دهد.

 – المان RESET  المان RESET  : با استفاده از این المان می توان یک متغیر را ریست نموده و مقدار صفر منطقی را در آن قرار داد.

– المان SET  المان SET  : با استفاده از این المان می توان یک متغیر را ست نمود. در این صورت، مقدار یک منطقی به همه متغیر ها اختصاص داده می شود.

– المان فلیپ فلاپ SR  المان فلیپ فلاپ SR  : با استفاده از این المان می توان یک متغیر را SET  و RESET نمود. در حقیقت دو المان SET و Reset در فلیپ فلاپ تجمیع شده است. اولویت این فلیپ فلاپ در صورت فعال شدن همزمان پایه های SET و RESET، انجام عمل RESET می باشد.

– المان فلیپ فلاپ RS  المان فلیپ فلاپ RS  : مشابه فلیپ فلاپ SR می باشد، با این تفاوت که اولویت آن، انجام عمل SET است. یعنی در صورت فعال شدن همزمان پایه های SET و RESET، عمل SET را انجام می دهد.

 – المان تشخیص لبه بالا رونده سیگنال یک متغیر  المان تشخیص لبه بالا رونده : با استفاده از این المان می توان ایجاد لبه بالا رونده (تغییر وضعیت مقدار متغیر از صفر منطقی به یک منطقی) در مقدار یک متغیر را تشخیص داد. در صورت تشخیص لبه، مقدار RLO به مدت یک سیکل اسکن، برابر یک منطقی می شود.

 – المان تشخیص لبه پایین رونده سیگنال یک متغیر  المان تشخیص لبه پایین رونده  : با استفاده از این المان می توان ایجاد لبه پایین رونده (تغییر وضعیت مقدار متغیر از یک منطقی به یصفر منطقی) در مقدار یک متغیر را تشخیص داد. در صورت تشخیص لبه، مقدار RLO به مدت یک سیکل اسکن، برابر یک منطقی می شود.

– المان تشخیص لبه بالا رونده RLO  المان P-TRIG  : با استفاده از این المان می توان ایجاد لبه بالا رونده در سیگنال RLO (نتیجه عملیات منطقی) را تشخیص داد. در این صورت مقدار RLO بعد از این دستور، به مدت یک سیکل اسکن برابر یک منطقی می شود.

– المان تشخیص لبه پایین رونده RLO  المان N-TRIG  : با استفاده از این المان می توان ایجاد لبه پایین رونده در سیگنال RLO (نتیجه عملیات منطقی) را تشخیص داد. در این صورت مقدار RLO بعد از این دستور، به مدت یک سیکل اسکن برابر یک منطقی می شود.

زمان باقیمانده از طرح تخفیف سافت استارتر زیمنس
0
0
0
0
روز
0
0
ساعت
0
0
دقیقه
0
0
ثانیه

پایان مقاله: المان های Bit Logic

نویسنده : جناب آقای مهندس احمد فرجی

انتشارات : قدیس