زمان مطالعه: 2 دقیقه

نمایندگی زیمنس و آموزش المان های R،S و فلیپ SR و RS

نمایندگی زیمنس در سری آموزش های نرم افزار تیاپورتال در قسمت ۱۳ به موضوع المان های R و S و همچنین المان های فلیپ فلاپ SR و RS خواهیم پرداخت.

در قسمت پیشین هم المان های پایه دستورات LAD آموزش داده شده است.


مقاله پیشنهادی : المان های پایه دستورات LAD


آشنایی با المان R :

المان R مخفف کلمه Reset می باشد. این المان عملیات ری استارت یک متغیر را انجام می دهد. در صورتی که RLO موجود در Network بتواند به این المان برسد، متغیر اختصاص داده شد به المان، دارای مقدار صفر منطقی می شود.

آشنایی با المان S : 

حرف المان S از لغت SET گرفته شده است. این المان عمل SET کردن یک متغیر را انجام می دهد. اگر RLO موجود در Network در یک سیکل کاری CPU به المان S برسد، متغیر اختصاص داده شده به آن دارای مقدار یک منطقی می شود. در این صورت، حتی با قطع شدن RLO نیز، در متغیر مذکور روشن باقی می ماند. برای قطع کردن متغیری که با این روش روشن شده است، باید آن را به کمک دستور R ری ست نمود.

آشنایی با المان فلیپ فلاپ SR :

ترکیب دو المان S و R تجمیع شده است و از آن می توان برای SET و RESET کردن یک متغیر استفاده نمود. اولیت این عمل با عملیات RESET است،یعنی اگر هر دو ورودی S و R1 با هم فعال شوند خروجی فلیپ فلاپ خاموش می شود.

آشنایی با المان فلیپ فلاپ RS :

همانند المان فلیپ فلاپ SR دو المان به صورت ترکیب تجمیع شده اند و از آن در جهت SET و RESET یک متغیر استفاده می گردد. با این تفاوت که اولویت در این المان با عملیات SET می باشد.به این معنا که اگر هر دو ورودی R و S1 با هم فعال شوند، خروجی فلیپ فلاپ وصل می شود.

پایان مقاله: المان های R،S و فلیپ SR و RS

نویسنده : جناب آقای مهندس احمد فرجی

انتشارات : قدیس